Ons ADHD Team

SABRINA THEIJN

SABRINA THEIJN

Sabrina Theijn

Na mijn opleiding orthopedagogiek in Leiden (1995) en vervolgens de GZ-kind en jeugd opleiding, heb ik op een aantal werkplekken ervaring op kunnen doen binnen de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, de volwassenpsychiatrie en de kinder-en jeugdpsychiatrie. Ik heb dit alles met heel veel plezier gedaan, maar toch bleef ik dromen over een eigen praktijk. In 2013 kreeg ik de mogelijkheid om Praktijk Pluspunt over te nemen. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen. Binnen de praktijk houd ik mij vooral bezig met onderzoek, behandeling en begeleiding van kinderen en jongeren, die op enigerlei wijze vast (dreigen te) lopen in hun ontwikkeling. Daarbij hoort vanzelfsprekend ook de begeleiding van hun ouders.

Ik heb mij in het werken met kinderen en jongeren kunnen specialiseren op verschillende gebieden, zoals autismespectrumstoornissen, ADHD, hoogbegaafdheid, etc. Mijn passie voor het werk zorgt ervoor dat ik elke dag met veel plezier de praktijk in stap met als voornaamste doel de kinderen en hun ouders weer een stapje verder te helpen in hun ontwikkeling. 

Om op de hoogte te blijven van recente ontwikkelingen op mijn vakgebied ben ik lid van het ‘Nederlandse Instituut van Psychologen’ en ‘de Leidse Aanpak Talent Ontwikkeling’. Tevens ben ik lid van de vereniging zelfstandige psychologen Leiden (ZP-jeugd).

(BIG: 39913536525 / AGB: 94-(0)60623)

REGINA VAN OMMEN

REGINA VAN OMMEN

REGINA VAN OMMEN

Na mijn opleiding geneeskunde in Rotterdam heb ik mij gespecialiseerd tot kinderarts. Deze opleiding heb ik gevolgd in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam en in het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag. 

Na het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft ben ik in 2000 als kinderarts gestart in het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer. Samen met 8 collega’s vormen wij in dit ziekenhuis de vakgroep Kindergeneeskunde. In het LangeLand Ziekenhuis worden de meest voorkomende problemen en ziektes bij kinderen behandeld.

In mijn functie als kinderarts in het LangeLand Ziekenhuis heb ik mij op verschillende terreinen verder verdiept. Hierbij gaat het onder andere om specifieke adoptieproblematiek, diabetes en ADHD. 
Voor mij is de grootste drijfveer in mijn werk het kunnen omgaan met en helpen van kinderen. Hun spontaniteit en eerlijkheid blijven ontroeren. Het is elke keer een mooie uitdaging om de kinderen te helpen door goed naar hen te luisteren en daardoor te komen tot een juiste behandeling. Mijn motto is: ieder kind helpen zoals je zou willen dat je eigen kind geholpen wordt.

Om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in mijn vakgebied ben ik onder andere lid van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde, de Sectie Sociale Pediatrie van de NVK en het ADHD netwerk. Tevens ben ik lid van de Werkgroep Diabetes van de NVK.

(BIG: 49041688701 / AGB: 03016996)

YVETTE HEIJNEN

YVETTE HEIJNEN

YVETTE HEIJNEN

Na mijn opleiding geneeskunde in Maastricht heb ik mij tot kinderarts gespecialiseerd in het Emma kinderziekenhuis in Amsterdam en in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in 's‑Hertogenbosch. Ik ben als kinderarts begonnen met waarnemen in: Tergooi-Ziekenhuizen in Blaricum, de Isala Klinieken in Zwolle met als aandachtsgebied kinderlongziekten en neonatologie.
Na een periode in het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem te hebben gewerkt ben ik sinds augustus 2008 met veel plezier werkzaam in ’t LangeLand Ziekenhuis te Zoetermeer. In het LangeLand Ziekenhuis ben ik mij, naast de algemene kindergeneeskunde, meer gaan verdiepen in kinderlongziekten, obesitas en ADHD. 

Vaak kun je als medisch specialist al heel veel doen door een luisterend oor te bieden en aandacht te geven aan het kind en zijn of haar ouders. Het is heerlijk om een verlegen kind toch op zijn of haar gemak te stellen door humor en aandacht. Juist daarom is ons zelfstandig behandelcentrum ontstaan om zo adequate zorg buiten het ziekenhuis te kunnen leveren.

Om op de hoogte te blijven van de recente ontwikkelingen op mijn vakgebied ben ik onder andere lid van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde en de Sectie kinderlongziekten van de NVK. Tevens ben ik lid van de Sectie endocrinologie van de NVK en ben ik secretaris van de werkgroep obesitas bij kinderen.

(BIG: 49045326601 / AGB:03046220)